fredag den 15. april 2016


Hvad er…?



UPF

UPF er en forkortelse for ultraviolet protection factor, og dækker over hvor godt et stykke stof beskytter huden mod solens stråler. Det svarer altså nogenlunde til en solcremes SPF (sun protection factor).

Hvis et stykke stof har en UPF på 50 betyder det, at når 50 UVA/UVB-stråler rammer tøjet, slipper kun én stråle igennem.


SPF

SPF står for sun protection factor, og angiver med hvor høj faktor en solcreme beskytter huden. Vær dog opmærksom på, at SPF kun betegner hvor meget solcremen beskytter mod UVB-stråler.


UV-indeks

UV-indekset er et mål for UV-strålingen, så man kan se hvor skadelig solens stråler er for vores hud WHO har lavet følgende tabel over intensitetet af UV-strålerne




Solbeskyttelsesfaktor/-funktion:


Hvor høj solbeskyttelsesfaktor har tøjet?
Tøjet hos Solbutikken har UPF 50+, hvilket er den højest mulige beskyttelse. En almindelige T.shirt har en UPF på 10 når den er våd.
Hvad er det, der giver den høje solbeskyttelse?
Den høje UV-beskyttelsesfaktor skyldes dels tøjets densitet, vævningens tæthed samt kvaliteten.

Behøver man solbeskyttelsestøj?
Det kan garanteret betale sig, at bruge solbeskyttelsestøj.
Du behøver ikke at bekymre dig om børnene bliver solskoldede, uanset hvor meget de bader og leger i sandet. Som forældre slipper man for at tvinge solcreme på hele kroppen af barnet gang på gang. I stedet kan du nøjes med solcreme på de små stykker hud, hvor tøjet ikke dækker. Desuden virker soltøj også i vand!

Er det ikke bedre at bruge solcreme?
Solcreme indeholder en mængde kemikalier, der ikke alle er sunde for kroppen. Små børn bør overhovedet ikke smøres ind i solcreme. Med solbeskyttelsestøj behøver du ikke at skulle smøre børnene ind over hele kroppen. Desuden kan det være svært at vide hvor meget solcreme barnet skal have på, og hvor mange gange man skal smørre. Med soltøj er du sikker på dit barn er beskyttet hele tiden der hvor tøjet dækker.








Du er altid velkommen til at ringe til mig hvis du har spørgsmål







Ingen kommentarer:

Send en kommentar