tirsdag den 15. marts 2016

Hvorfor bruge UV-beskyttende soltøj?


UV-beskyttende soltøj er en rigtig god investering af flere forskellige grunde. Du minimerer mængden af solcreme, da du kun skal smøre dit barn ind der hvor soltøjet ikke dækker. Barnet kan derfor lege frit, og bade uden at du skal smøre hele kroppen ind hver gang barnet har været i vandet. Soltøjet har desuden en høj UV-faktor, og du er hele tiden sikker på at barnet er beskyttet med netop den faktor tøjet er mærket med. Med solcreme kan man nemt komme til at smøre for lidt ind (kræftens bekæmpelse anbefaler en hel håndfuld til én krop, og du skal som tommelfingerregel smøre dig ind mindst hver anden time, og altid efter du har svedt meget, badet eller tørret dig med et håndklæde). Du kan derfor spare mange penge på solcreme, hvis du investerer i UV-beskyttende soltøj.

Børn skal især beskyttes mod solen
Børn er særligt udsatte i solen, og skal beskyttes i ekstra høj grad. Jo oftere man udsættes for store UV-doser fra sol i barndommen, jo større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere. Får vi for store doser af solens skadelige UV-stråling, bliver huden rød. Jo flere forbrændinger, og jo højere livstids doser af UV-stråling, desto større er risikoen for at udvikle kræft i huden. Solbeskyttelse er derfor særlig vigtig i forhold til børn.
 
Hvornår skal man beskytte sig?
Når UV-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse  at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at UV-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at bruge solbeskyttelse. Er UV-indekset 8 eller mere (hvilket ikke sker i Danmark, men ofte på sydlige destinationer) skal du helst undlade at opholde dig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er du nødt til at opholde dig udendørs, så er tøj, solhat, solcreme/UV-beskyttende soltøj et absolut must!


Billedet er fra Thailand på vores første lange rejse med min søn på 5 mdr. Badetøjet blev dengang købt på en australsk hjemmeside, da det ikke var muligt at købe UV badetøj til babyer i Danmark. Så var jeg jo nødtil at åbne en butik ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar